Top 8 beneficii ale aparatului dentar pentru adolescenți!

20 septembrie 2018

Aparat dentar adolescenti la Clinica Stomatologica Andra Smile din Bucuresti, Sector 1

Adolescenții sunt bine cunoscuți pentru grija de a fi plăcuți de cei din jur, iar mulți își dau seama că zâmbetul lor spune multe despre ei și joacă un rol foarte important în crearea unei impresii bune, de aceea aleg să poarte aparat dentar.

Din păcate, probleme dentare precum dinți strâmbi sau nealiniați sunt întâlnite la peste 50% dintre adolescenții români. Această situație poate dezvolta rapid complexe, deoarece zâmbetul te face să te simţi mai bine cu tine, iar dacă eşti jenat de dinții tăi, cu siguranță nu vei dori să le zâmbești nici celor din jur.

Rolul zâmbetului pentru adolescenţi

Adolescenţii care suferă de lipsa de încredere în sine, în timpul tulburărilor emoţionale ale adolescenţei sunt mai sensibili la influenţele negative ale colegilor lor şi sunt mai predispuşi să devină deprimaţi.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că adolescenții se simt mai jenați decât copiii mai mici sau adulții atunci când cred că sunt analizați de ceilalți.

Dinții strâmbi nu reprezintă singurul factor care afectează încrederea în sine a unui adolescent, dar există o mulțime de cercetări care sugerează că zâmbetul joacă un rol crucial:

  • Atrage atenția. Nu este un secret că oamenii care zâmbesc sunt atractivi.
  • Este contagios. Un zâmbet simplu are capacitatea de a lumina o cameră întreagă și de a atrage atenția. Lumea ar fi un loc mai fericit dacă toată lumea ar zâmbi.
  • Poate schimba starea de spirit. Chiar și atunci când nu ai o stare prea bună, zâmbetul poate înșela corpul în schimbarea stării de spirit.
  • Îmbunătățește sistemul imunitar. Când zâmbești, funcția imună se îmbunătățește datorită relaxării sporite.
  • Elimină stresul. Zâmbetul te face să arătați mai fericit și, de fapt, elimină o parte din stres.
  • Reduce tensiunea arterială. Actul fizic de a zâmbi determină o reducere măsurabilă a tensiunii arteriale.
  • Este un medicament natural. Studiile au arătat că zâmbetul, de fapt, eliberează endorfinele, serotonina și ucigașii naturali ai durerii.
  • Ajută la gândirea pozitivă. E greu să te gândești negativ când ai un zâmbet pe față, nu? Când zâmbim, trupul trimite un mesaj care spune „Viața este frumoasă”.

Ce spun studiile?

În 2014, experții guvernamentali din domeniul sănătății din S.U.A. au publicat un raport care a arătat că neregulile maxilarului și ale dinților au determinat hărțuire în rândul tinerilor, afectând interacțiunile sociale și bunăstarea mintală.

Rezultatele unui studiu prezentat în 2016 în The Orthodontist Angle a arătat că tratamentul ortodontic pentru corectarea dinților strâmbi a dus la o creștere semnificativă a autoaprecierii și a calității vieții, în special în rândul adolescenților.

Care este soluția?

Bebelușii încep să zâmbească în câteva săptămâni de la naștere. Ei descoperă că plânsul câștigă atenție, dar zâmbetul o menține. Ca o manifestare exterioară a fericirii, un zâmbet ne conectează cu alți oameni. Cu toate acestea, acest sistem social devine slăbit atunci când oamenii nu zâmbesc sau ascund un zâmbet din cauza faptului că dinții lor nu sunt aliniați corect, ceea ce poate duce la dificultăți în relațiile cu ceilalți.

Dacă sunteți părinte al unui adolescent care se luptă cu lipsa stimei de sine cauzată de problemele dinților, soluția cea mai bună este o vizită la medicul ortodont pentru a-i fixa un aparat dentar. La Clinica Stomatologică Andra Smile oferim o gamă largă de aparate dentare care pot fi încântătoare pentru adolescenți.

De asemenea, conform comunicatului de presă trimis de Primăria Capitalei, de luna aceasta, elevii din București cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, vor primi un ajutor financiar de 990 RON pentru cei care au nevoie de aparat dentar pe o singură arcadă și de 1980 RON pentru cei care au nevoie de aparat dentar pe ambele arcade.

Părinţii elevului trebuie să transmită către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti un dosar care cuprinde: recomandarea medicală emisă de medicul ortodont de la școala elevului, copia cărţii de identitate a părintelui, datele de identificare ale elevului, datele şcolii la care învaţă şi datele la care pot fi contactaţi părinţii. Pentru a fi inclus în proiect, dosarul trebuie trimis pe adresa de e-mail [email protected], după care elevii vor fi programați la un medic de la o clinică de stat din capitală.

Știm cu toții cât de mult se așteaptă pentru a primi banii de la stat, în general, de aceea, dacă ai probleme cu dinții strâmbi, noi te ajutăm să-ți pui mai repede aparat dentar la un preț redus.

Clinica Stomatologică Andra Smile oferă tuturor celor care au nevoie de aparat dentar, nu numai elevilor, o super ofertă la aparat dentar.

La Clinica Stomatologică Andra Smile din sectorul 1, Str. Londra nr. 33, medicii folosesc tehnologiile de ultimă generaţie și produse medicale de calitate pentru ca pacienţii să aibă dinţi frumoşi şi sănătoşi mult timp. Pentru mai multe detalii urmărește site-ul www.andrasmile.ro sau sună la numărul de telefon 0722332230.

 

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut articolul? Pentru mai multe articole abonează-te la newsletter. Primiți sfaturi utile în căsuța de email, recomandări de sezon pentru protejarea danturii, dar și oferte de tratamente în funcție de afecțiunile dumneavoastră.


Cele mai recente articole