Sinus lift

Intervenția poate însoți un implant sau se poate face înaintea acestuia pentru a asigura grosimea necesară osului maxilar.

Uneori implantul dentar nu se poate monta direct, fiind nevoie de o operație de refacere a sistemului osos maxilar, intervenție efectuată doar de specialiști stomatologi la clinica Andra Smile, situată pe strada Londra nr. 33.

Operația de sinus lift este necesară atunci când creasta osoasă unde vrem să punem implantul nu are suficientă grosime. Se face o creștere osoasă în zona premolar-molară superioară pentru ridicarea mucoasei sinusale.

Sunt două tipuri de intervenții de acest gen. În funcție de grosimea existentă se va alege tipul de sinus lift care se potrivește cazului fiecărui pacient care consultă un medic stomatolog la clinica Andra Smile.

Este vorba de un tip de sinus lift intern care se face împreuna cu implantul. Și de un sinus lift extern care presupune să se aștepte 6-8 luni pentru vindecarea operaţiei, iar abia apoi se pune implantul.


Vrei sa afli mai multe despre Sinus lift?

Apelăm din nou la întrebările pacienților care au venit la clinica stomatologică Andra Smile, situată în Sectorul 1, lângă stația de metrou Piața Victoriei, pentru a vă descrie toate amănuntele unei intervenții de sinus lift.

Dacă nu se face sinus lift, ce complicații pot să apară? Cu ce mă ajută?

Nu se vor putea pune implanturi sau dacă se pun, vor fi cu înălțime mică. Astfel timpul vieții implanturilor în cavitatea bucală scade. Sunt studii care arată că implanturile mai lungi au rezistență mai bună în timp. Ca o concluzie, în loc să apelați la această intervenție, veți fi nevoiți să suferiți implanturi dese pentru că durata lor de viața nu va fi mare, neavând un sistem osos optim pentru prindere.

În plus, dacă pacientul va ajunge să piardă un implant , va rămâne un defect osos mare în locul respectiv și cel mai probabil la al doilea implant va fi nevoie de adiție osoas!

Ce mi se întâmplă după o procedură de sinus lift? Cum mă voi simți?

Se va umfla și pot să apără sângerări. Nu se recomandă suflarea nasului. Se mai dă antibiotic și gel pentru protecția gingiilor cu clorhexidină.

Ce trebuie să fac imediat după intervenţia de sinus lift?

Se face control a doua zi după operatie. Trebuie să întreținem o igienă perfectă și să evităm suflarea nasului. Nu se fumează și nici nu se consumă băuturi acidulate sau lactate, alimente tari sau lipicioase și nu apelează la antibiotice, antiinflamatoare și apă de gură.

Se dă local cu gel cu clorhexidină și se face controlul specificat de medic pentru fiecare caz în parte. La 7-10 zile se vor scoate firele, pentru că nu se folosesc fire resorbabile.

Recomandări după intervenția de Sinus Lifting

http://www.andrasmile.ro/recomandari-dupa-interventia-de-sinus-lifting

După cât timp se va produce vindecarea?

Pentru sinus lift intern împreună cu inserarea implantului și perioada de acomodare a implantului este suficient 4 luni. Pentru operația de sinus lift extern este obligatoriu un interval de refacere a organismului de 6-8 luni și abia apoi se pot pune implanturile.

Ce preţ are operația de sinus lift?

Pentru operația de sinus lift intern de obicei noi nu percepem taxă suplimentară. În calculul prețului se ține cont doar de manoperă și inserția implantului cu flaconul de os care se va folosi.

Dorim să vă mai precizăm că vi se va face un deviz estimativ în momentul stabilirii planului de tratament pe baza investigațiilor făcute, însă este bine să stiți că mai pot apărea modificari de costuri în momentul intervenției în funcție de cum va fi nevoie.

Programare rapidă

Completează formularul și vom răspunde în maxim 24 de ore de la momentul în care ați făcut o solicitare online de programare la clinica Andra Smile.