Airflow

Este un tratament de albire dentară ce duce la redobândirea albului natural al dinților printr o metoda non invazivă.

Igienizarea dintilor cu Airflow la Clinica Stomatologica Andra Smile din Bucuresti, Sector 1

Una dintre soluțiile pentru albirea dinților recomandate de specialiștii de la clinica stomatologică Andra Smile, situată lângă stația de metrou Piața Victoriei, este tratamentul Airflow, altfel spus curățarea cu jet de bicarbonat.

Igienizarea cu Airflow elimină petele lăsate de cafea, țigări sau alimente colorate pe dinți și măsele. După această tratament de curățare şi după periaj, dinții capătă un luciu natural și sănătos.

Acest procedeu nu este riscant pentru pacienții cu o sensibilitate gingivală sau dentara crescută și nici nu este însoțit de efecte colaterale. Stomatologii, buni profesioniști de la Andra Smile sunt specializați în această procedură.

Tratarea cu Airflow este recomandată în special fumătorilor, la îndepărtarea depunerilor de tartru cauzate de tabagism. Tehnica este eficientă și pe parcursul procedurilor de detartraj sau periaj profesional.


Vrei sa afli mai multe despre Airflow?

Airflow este de fapt un dispozitiv utilizat în tratamentele de profilaxie dentară care, pentru înlăturarea petelor, a biofilmului (placa dentară) și a tartrului, se folosește de acțiunea jetului de aer, combinat cu apă și o pulbere de bicarbonat de sodiu. Datorita efectului de albire dentară a bicarbonatului de sodiu, ușor abraziv, pacienții vor avea parte și de lustruirea suprafețelor dentare igienizate.

Rezultatele acestui tratament de albire dentară se observă odată cu redobândirea albului natural al dinților.

Întrebări de la pacienți

Explicațiile medicilor de la Andra Smile, clinică stomatologică situată strada Londra nr. 33, zonă accesibilă cu mijloacele de transport din toate cartierele Capitalei, oferite la întrebările pacienților în legătură cu această procedură au fost următoarele:

Cum se desfășoară tratamentele cu tehnica Airflow?

Pe parcursul tratamentului cu Airflow se proiectează un jet controlat de aer, apă și microparticule de bicarbonat, pe toată suprafața dinților, mai exact intre dinti si la baza dintelui. Datorita tehnologiei cu dispozitivul Airflow, medicul ortodont înlătură și placa bacterienă de pe langa bracketuri.

Aplicația supragingivală a tratamentului cu Airflow ii permite specialistului stomatolog de la Andra Smile accesul în toate zonele cavitatii oro-dentare, acestea putând fi astfel curățate corespunzator.

Ca urmare, toate petele pigmentare și orice urmă de placă dentară dispar aproape miraculos, inclusiv din spațiile inderdentare greu accesibile.

Pacienților nu le sunt lezate smalțul sau țesuturile gingivale și nici nu sunt deranjați de nicio senzație de durere. Scopul principal al tehnologiei Airflow este să lustruiască și să elimine toate depunerile, cuprinzând aici reziduurile alimentare, biofilmul bacterian, petele de pe dinti și tartrul.

Care sunt recomandările terapiei Airflow?

 • Curățarea suprafețelor ocluzale (cele cu care muscam) dentare înainte de sigilare;
 • Îndepărtarea petelor, cauzate de cafea, fumat, vin roșu sau de bacterii care înnegresc smalțul și întreaga coroană dentară;
 • Eliminarea depunerilor de tartru desprinse deja din zonele interdentare, rezistente la alte tratamente de profilaxie dentară;
 • Sablarea (curățarea) protezelor și a implanturilor înainte de faza protetică finală;
 • Air Flow este eficace în cazul tratamentelor de albire dentară când medicul stomatolog nu poate evalua cu precizie cât este de deteriorat smalțul;
 • Se recomandă și în faza ce precede aplicarea bracket-urilor în cazul aparatelor dentare fixe.

Care sunt principalele avantaje ale tehnicii Air Flow?

 • Airflow este o practică convenabilă ca preț, deosebit de confortabilă chiar și pentru pacienții cu sensibilitate orală sau fobii de dentist.
 • Pe parcursul terapiei, nici dentina, nici cementul dentar sau smalțul nu prezintă semne de uzură sau de lezare.
 • Contribuie la prevenirea bolilor parondontale precum parodontozele sau gingivitele.
 • Tehnica Air Flow înlătura placa dentară și petele, contribuind la redobândirea albului natural.
 • Ajuta la menținerea si la igienizarea implanturilor dentare sau a lucrărilor de restaurare dentară de tip punți, coroane sau proteze dentare.
 • Tehnologia Air Flow curață și igienizează fisurile dentare, fiind recomandată într-o fază ce precede tratamentele de sigilare.
 • Ca urmare a tratamenteleor cu Air Flow, pacienții se bucură nu doar de o dantură luminoasă, ci și de o respirație placută și proaspată.
 • Medicii stomatologici Andra Smile o folosesc și înaintea aplicării de implanturi dentare și de proteze.

Programare rapidă

Completează formularul și vom răspunde în maxim 24 de ore de la momentul în care ați făcut o solicitare online de programare la clinica Andra Smile.