6 cazuri care necesită un implant dentar și beneficiile acestuia!

26 noiembrie 2018

Un dinte lipsă este doar un factor care va afecta, în timp, întreaga sănătatea orală, este o problemă care are un efect de domino la nivelul danturii. Însă, chiar și cea mai mică schimbare se va transforma într-o mulțime de probleme, ceea ce va schimba întreaga dinamică a dinților și a gurii.

Implantul dentar reprezintă o intervenție comună pentru multe probleme ale dinților. Există multe motive care cauzează pierderea dinților, incluzând igiena orală necorespunzătoare, acumularea plăcii și a tartrului, cariile dentare și boala gingiilor, acestea fiind principalele motive. Implanturile dentare constau dintr-o rădăcină dentară artificială plasată în cavitatea maxilarului, care creează o bază și o structură permanentă și puternică pentru un dinte de înlocuire. Un implant diferă de alte opțiuni de înlocuire a dinților, deoarece înlocuiește nu numai dintele, ci și rădăcina”, explică dr. Andra Custură, medic stomatolog la Clinica Stomatologică Andra Smile.

Specialiștii Andra Smile îți spun care sunt situațiile în care ai nevoie de un implant dentar și ce beneficii aduce acesta sănătății tale:

Ai dinți lipsă

Fie că ai unul sau mai mulți, dinții lipsă sunt adesea o sursă de jenă și de probleme dentare. S-ar putea să nu te simți deloc confortabil atunci când zâmbești, când vorbești în public sau chiar când mănânci, pentru că nu vrei ca cineva să vadă golurile din gura ta. Implanturile dentare umple aceste goluri din gură și oferă un aspect natural, astfel încât nimeni nu își va da seama că îți lipsesc dinți.

Te-ai săturat de protezele dentare

Protezele dentare reprezintă o grijă în plus, mai ales atunci când ieși în societate, pentru că de fiecare dată îți este teamă că vor cădea din gură când vorbești și mănânci foarte greu cu ele. Implanturile dentare sunt fixate, nu trebuie să te îngrijorezi că se pot desprinde, deoarece se comportă ca dinții naturali.

La început, protezele ar putea părea o opțiune accesibilă. Din păcate, ele trebuie înlocuite periodic. În plus, trebuie să fie curățate în moduri speciale și trebuie să utilizezi cremă adezivă specială pentru a le fixa în gură. Acest lucru poate fi un obstacol major. Implanturile dentare sunt tratate ca dinții naturali – fără creme speciale și durează aproxiamtiv 20 de ani.

Ai dinți sparți dau deteriorați

Atunci când un pacient are probleme cu dinții, un bun dentist urmărește să salveze cât mai mult din dintele natural. Uneori, în special în cazul dinților grav crăpați sau rupți, acest lucru nu este posibil. Este chiar mai rău dacă acei dinți provoacă o durere severă. Implanturile dentare înlocuiesc dinții rupți și îți oferă un zâmbet natural, reducând în același timp durerea pe care o poți avea dacă ți-ai spart dinții.

Nu poți mesteca, mânca sau vorbi

Unele probleme dentare sunt cauzate de probleme precum cavitățile, altele sunt parte a problemelor în curs de desfășurare, precum măcinarea dinților sau probleme cu ocluzia. Desigur, medicul dentist va încerca să corecteze aceste probleme fără implanturi dentare în primă fază, dar dacă tot nu reușește și nu poți mesteca, mânca sau vorbi corect, implanturile dentare pot fi soluția cea mai bună.

Ai dinți infectați

Unii dinți sunt atât de infectați, încât o reparație simplă nu va ajuta. În timp ce medicul dentist va căuta mai întâi o opțiune mai ușoară, mai puțin invazivă, uneori singurul remediu este extracția dintelui infectat, pentru că, de multe ori, acesta ar putea infecta și ceilalți dinți. Vestea bună este că, odată extrași, aceștia pot fi înlocuiți cu implant dentar și nimeni altcineva nu va observa vreodată diferența.

Observi modificări faciale

Dacă ai avut proteze dentare sau dinți lipsă mai mult timp, s-ar putea să observi o schimbare la fața ta. Acest lucru este posibil deoarece, în ambele cazuri, va apărea o pierdere osoasă la nivelul maxilarului. Tija implantată în maxilarul tău, în cazul în care alegi implantul dentar, stimulează nivelul maxilarului, mai ales când mesteci, prevenind pierderea osoasă. Protezele nu fac acest lucru și, în timp, fața ta se va modifica.

Dacă vreuna dintre aceste situații corespunde problemei pe care o ai, este timpul să discuți cu medicul dentist cu privire la implanturile dentare. Aceasta este soluția care îți oferă un zâmbet natural și care previne problemele viitoare la nivelul dinților și maxilarului.

La Clinica Stomatologică Andra Smile din București, sectorul 1, Str. Londra nr. 33, medicii folosesc tehnologiile de ultimă generaţie și produse medicale de calitate pentru ca pacienţii să aibă dinţi frumoşi şi sănătoşi mult timp. Pentru mai multe detalii urmărește site-ul www.andrasmile.ro sau sună la numărul de telefon 0722332230.

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut articolul? Pentru mai multe articole abonează-te la newsletter. Primiți sfaturi utile în căsuța de email, recomandări de sezon pentru protejarea danturii, dar și oferte de tratamente în funcție de afecțiunile dumneavoastră.


Cele mai recente articole