3 pași prin care să eviți produsele care conțin fluor!

26 noiembrie 2018

Potrivit statisticilor, expunerea umană la sursele de fluor a crescut drastic, atât din cauza fluorizării apei, cât și a numeroaselor materiale dentare care conțin fluor ca mijloc de promovare a sănătății dentare și generale.

S-a demonstrat că expunerea la fluor afectează aproape fiecare parte a corpului uman, pentru că acesta are o toxicitate ridicată, de aceea și face parte din categoria de neurotoxine. O variantă mai sigură este florura de calciu, care este mai puţin toxică. Apa ce conţine fluorură de sodiu va produce pete albe pe dinţi, iar efectul coroziv al fluorului nu va întârzia să apară, afecţiune numită fluoroză. Ar trebui să limitați sau să evitați expunerea la fluor pentru a vă proteja sănătatea”, explică Andra Custură, medic stomatolog la Clinica Stomatologică Andra Smile.

Pe lângă problemele dentare care pot apărea, fluorul afectează și sănătatea generală, scade IQ-ul, provoacă hipotiroidismul, afectează sistemul nervos, glanda pineală și poate contribui chiar și la apariția cancerului.

Află care este soluția chiar de la specialiștii Andra Smile:

Pasul 1: cunoaște-i sursele

Primul pas în evitarea fluorului este să cunoști produsele care conțin această neurotoxină. Pe lângă apă, aceste surse includ acum produse alimentare, băuturi, pesticide, îngrășăminte, produse dentare folosite acasă și în cabinetul stomatologic, medicamente farmaceutice, vase de gătit (teflon neadaptat), îmbrăcăminte, covoare și o serie de alte articole de consum utilizate în mod regulat.

Pasul 2: informează-te dincolo de etichete

Consumatorii care doresc să evite fluorul nu se pot baza pe etichete, deoarece unele produse nu conțin informații complete, cum este în cazul apei.

În timp ce pasta de dinți și alte produse stomatologice includ dezvăluirea conținutului de fluor și a etichetelor de avertizare, aceste informații sunt adesea în format mic și greu de citit, iar mulți oameni evită să le citească.

Pasul 3: schimbă-ți obiceiurile

Al treilea pas pentru a evita fluorul este să faci schimbări în stilul de viață. Deși etichetele de produs informative ar trebui să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a pacientului cu privire la consumul de fluor, consumatorii trebuie, de asemenea, să-și asume un rol mai activ în prevenirea afecțiunilor.

În primul rând, trebuie înlocuite anumite produse pentru a evita expunerea inutilă la fluor. De exemplu, anumite alimente și băuturi vor trebui înlocuite cu opțiuni mai sănătoase. Acest lucru este deosebit de important mai ales în cazul bebelușilor. De exemplu, folosirea unei ape îmbuteliate nefluorizate, formula pentru sugari, ar reduce drastic nivelurile periculoase de fluor.

De asemenea, unii consumatori optează pentru achiziționarea de filtre speciale de apă pentru a elimina fluorul din apă. Este important să cercetați cu atenție filtrele de apă, deoarece mule dintre ele nu îndepărtează cu succes fluorul.

Le recomand pacienților să înlocuiască toate produsele de igienă dentară care conțin fluor. Toate aceste produse nocive din comerț pot fi înlocuite cu produse naturiste, paste de dinți și ape de gură pe bază de plante care au un efect uimitor asupra sănătății dentare și generale, cum sunt cele pe bază de mentă și ceai verde”, afirmă specialistul.

La Clinica Stomatologică Andra Smile din București, sectorul 1, Str. Londra nr. 33, medicii folosesc tehnologiile de ultimă generaţie și produse medicale de calitate pentru ca pacienţii să aibă dinţi frumoşi şi sănătoşi mult timp, dar și pentru a îndepărta orice produs nociv pentru pacienți. Pentru mai multe detalii urmărește site-ul www.andrasmile.ro sau sună la numărul de telefon 0722332230.

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut articolul? Pentru mai multe articole abonează-te la newsletter. Primiți sfaturi utile în căsuța de email, recomandări de sezon pentru protejarea danturii, dar și oferte de tratamente în funcție de afecțiunile dumneavoastră.


Cele mai recente articole